VCA* certificering

VCA* (Veiligheid, Gezondheid en Milieu Checklist Aannemers) is een certificeringssysteem dat zich richt op het waarborgen van veiligheid, gezondheid en milieuprestaties binnen organisaties, vooral in sectoren waarin risicovolle werkzaamheden worden uitgevoerd. Het VCA* certificaat is een krachtig middel om aan te tonen dat een organisatie zich inzet voor het waarborgen van een veilige werkomgeving.

Wat is VCA* certificering?

VCA* certificering omvat een gedegen checklist met eisen voor veiligheid, gezondheid en milieu. Deze eisen variëren van het hebben van een veiligheidsbeleid en het verstrekken van veiligheidsinstructies tot het periodiek controleren en onderhouden van materieel. Het behalen van het VCA* certificaat geeft aan dat een organisatie voldoet aan de gestelde normen en actief werkt aan het verbeteren van de arbeidsomstandigheden.

Voordelen voor bedrijven

VCA* certificering biedt diverse voordelen voor bedrijven. Allereerst vermindert het het risico op ongevallen en bevordert het de gezondheid en veiligheid van medewerkers. Dit resulteert niet alleen in een positieve impact op het bedrijfsimago, maar kan ook leiden tot kostenbesparingen door het verminderen van ziekteverzuim en ongevallen op de werkvloer. Daarnaast kan het VCA* certificaat een doorslaggevende factor zijn bij het aantrekken van nieuwe opdrachtgevers.

VCA* en aanbestedingen

Bij aanbestedingen, vooral in de bouw- en aannemerssector, is het VCA* certificaat vaak een vereiste. Opdrachtgevers eisen dat hun partners voldoen aan hoge veiligheidsstandaarden om risico’s te minimaliseren. Het VCA* certificaat fungeert als een bewijs dat een organisatie voldoet aan strenge veiligheidsnormen, wat de kans op het winnen van opdrachten vergroot.

Safety Holland: uw partner in VCA* certificering

Voor organisaties die streven naar VCA* certificering en een veilige werkomgeving hoog in het vaandel hebben, staat Safety Holland klaar als uw partner. Safety Holland biedt expertise en begeleiding om organisaties te helpen bij het succesvol implementeren van veiligheids-, gezondheids- en milieubeleid.

Informatie aanvragen

 

Informatie aanvragen

Door welke vestiging wilt u worden geholpen?
Ik wil graag:
Algemene voorwaarden en privacybeleid
Aanmelden voor onze nieuwsbrief en overige digitale post.
nl_NLNL