Safety Culture Ladder

Safety Culture Ladder certificering

De Safety Culture Ladder (SCL) is een certificeringssysteem dat organisaties ondersteunt bij het ontwikkelen en handhaven van een veiligheidscultuur. Deze cultuur houdt in dat veiligheid niet alleen een prioriteit is, maar ook diep verankerd is in de kernwaarden en gedragingen van een organisatie. De SCL stimuleert continue verbetering van veiligheidsprestaties en bewustwording op alle niveaus.

Wat is de Safety Culture Ladder?

De Safety Culture Ladder biedt een gestructureerd kader om de veiligheidscultuur van een organisatie te meten en te verbeteren. Het omvat verschillende treden die de volwassenheid van de veiligheidscultuur weerspiegelen, van bewustwording en betrokkenheid tot proactieve veiligheidsmaatregelen. Certificering volgens de SCL norm toont aan dat een organisatie zich serieus inzet voor veiligheid op de werkvloer.

Voordelen voor bedrijven

Het behalen van de Safety Culture Ladder-certificering brengt diverse voordelen met zich mee. Het vergroot niet alleen de veiligheid van medewerkers en vermindert het aantal ongevallen, maar het kan ook leiden tot een positieve invloed op de werksfeer en productiviteit. Klanten en stakeholders erkennen de waarde van een sterke veiligheidscultuur, wat de reputatie van het bedrijf versterkt en nieuwe zakelijke kansen kan genereren.

SCL en aanbestedingen

Bij aanbestedingen wordt veiligheid steeds vaker als een cruciaal criterium beschouwd. Organisaties die de Safety Culture Ladder-certificering behaald hebben, hebben een aanzienlijk competitief voordeel. Het toont aan dat veiligheid niet alleen op papier wordt beloofd, maar daadwerkelijk in de bedrijfscultuur is verweven. Overheidsinstanties en grote opdrachtgevers geven vaak de voorkeur aan leveranciers met een hoog niveau van veiligheidsgedrag en -bewustzijn.

Safety Holland: uw partner in veiligheidscultuur

Voor organisaties die willen streven naar Safety Culture Ladder-certificering en een veiligheidscultuur willen versterken, is Safety Holland de juiste partner. Safety Holland biedt deskundig advies en begeleiding op maat om organisaties te helpen bij het ontwikkelen en implementeren van een effectieve veiligheidscultuur.

Informatie aanvragen

 

Informatie aanvragen

Door welke vestiging wilt u worden geholpen?
Ik wil graag:
Algemene voorwaarden en privacybeleid
Aanmelden voor onze nieuwsbrief en overige digitale post.
nl_NLNL