VCU certificering

VCU (Veiligheid en Gezondheid Checklist Uitzendorganisaties) certificering is een norm die specifiek gericht is op veiligheid en gezondheid binnen uitzendorganisaties. Het VCU-certificaat toont aan dat een uitzendorganisatie zich actief inzet voor het waarborgen van veilige en gezonde arbeidsomstandigheden voor uitzendkrachten die werkzaam zijn in sectoren met verhoogde risico’s.

Wat is VCU certificering?

VCU-certificering omvat een reeks normen en richtlijnen gericht op het waarborgen van veiligheid en gezondheid in uitzendsituaties. Het betreft onder andere het implementeren van een effectief veiligheids- en gezondheidsbeleid, het verstrekken van adequate instructies aan uitzendkrachten, en het regelmatig evalueren en verbeteren van veiligheidsmaatregelen. Het VCU-certificaat is van toepassing op uitzendorganisaties die personeel leveren aan bedrijven in sectoren met verhoogde veiligheidsrisico’s.

Voordelen voor uitzendorganisaties

Het behalen van VCU-certificering biedt aanzienlijke voordelen voor uitzendorganisaties. Allereerst versterkt het de positie van de organisatie op de arbeidsmarkt door aan te tonen dat veiligheid en gezondheid prioriteiten zijn. Het vergroot het vertrouwen van opdrachtgevers en uitzendkrachten, wat kan leiden tot een grotere vraag naar de diensten van de uitzendorganisatie.

VCU en aanbestedingen

Bij aanbestedingen in sectoren met verhoogde veiligheidsrisico’s is VCU-certificering vaak een vereiste. Opdrachtgevers willen er zeker van zijn dat uitzendkrachten die ze inzetten beschikken over een veilige werkomgeving. Het VCU-certificaat is dan ook een onderscheidende factor en kan de besluitvorming bij aanbestedingen positief beïnvloeden.

Safety Holland: uw partner in VCU certificering

Safety Holland is de ideale partner voor uitzendorganisaties die VCU-certificering nastreven. Wij bieden gespecialiseerd advies en ondersteuning om ervoor te zorgen dat u voldoet aan de normen voor veiligheid en gezondheid in uitzendsituaties.

Informatie aanvragen

 

Informatie aanvragen

Door welke vestiging wilt u worden geholpen?
Ik wil graag:
Algemene voorwaarden en privacybeleid
Aanmelden voor onze nieuwsbrief en overige digitale post.
nl_NLNL